Sådan kan du benytte google analytics lovligt

Vil du forsætte med at benytte google analytics lovligt?

Datatilsynet har 21 sept. vurderet at google analytics ikke uden videre kan benyttes lovligt

3 mulige løsninger:

  • N1. Brug reverse proxy server så man fjerner den direkte kontakt:

Ved at lave en reverse proxy server sikrer vi at der ikke sendes ulovlige persondata til Google i USA. Google analytics vil dog forsat modtage information og størstedelen af funktionerne vil fungere som hidtil. Omkostning er baseret på antal sidevisninger pr. måned

Hvis der kommer en EU godkendt løsning i løbet af 2023 som vi forventer vil man også kunne skifte tilbage til en fuld google analytics løsning nemt og enkelt.

  • N2. Brug et andet værktøj

Der findes andre alternativer men der er en årsag til at google analytics bliver benyttet på 98% af alle sider. Derudover skal det tillægges at der er ekstra omkostninger forbundet med at oprette, implementere og også efterfølgende med at rapporterer da det bliver mere vanskeligt.

  1. tinyanalytics
  2. Matomo
  3. Fathom analytics
  4. Mouseflow
  5. Dreamdata
  • N3. Afvent afgørelsen

Det forventes at der kommer en  EU godkendt løsning i løbet af 2023  og indtil da kan man vælge at ignorere Datatilsynet anbefalinger. Dog anbefaler vi ikke det da det svarer til at køre over for rødt og håbe på at ingen ser det. Bøden kan være betydelig så derfor ser vi ikke dette som et midlertidigt alternativ.

Priser på reverse proxy server:

Small

Website

Webshop

Max 10.000
sidevisninger pr. måned

Medium

Website

Webshop

Max 100.000
sidevisninger pr. måned

Large

Website

Webshop

Max 200.000
sidevisninger pr. måned

Enterprise

Hvordan fungerer proxy serveren?

Proxy serveren filtrer data trafikken væk via anden server og teknikken benyttes allerede i mange forskellige situationer. Teknisk set kaldes det at have en Proxy imellem den server som sender data og den server som tager imod data. Her handler det om at placere serveren imellem jeres besøgende og google analytics. I løsningen bestemmer man hvilken data som skal sendes videre til google analytics. Problemet ved google analytics er især geo lokation både i UA og GA-4, så proxy serveren hjælper med at lave en fuldstændig anonymisering, så i fremadrettet lever op til datatilsynets anbefalinger.

Vil du vide mere ?

Vil du høre mere?

Vi vill gärna rekommendera Mortensen Media för att alltid göra det bästa för kunden. Med deras utmärkta kompetens har de verkligen trimmat våra kanaler att hittas på de olika digitala kanaler. Att Mortensen Media dessutom har mycket trevlig och serviceminded personal som alltid blixtsnabbt ställer upp för dig som kund gör allt så smidigt och lättarbetat.

Stort tack till alla på Mortensen Media!

Lars Andersson

Norfrig Sverige AB

Vi får ett trevligt bemötande och även hjälp med sökordsplacering av Natasha som fixar och donar med det, av Joel placering av annonser på facebook. BRA JOBBAT.

Marika och Anna

Blandit, Hanson's Babyhörna

Mortensen Media är professionella, hjälpsamma och bryr sig om oss som kunder. Vi har fått möjligheten att utveckla vår verksamhet på digitala kanaler och, med hjälp av deras kunskap, utökat vår kundkrets. Vi får tydliga genomgångar av statistik, rådgivning och hjälp med kreativt tänkande kring annonsering.

Annika Nilsson

Ställningsbyggarna i Skåne AB