Tips til din hjemmeside

Fang dine kunders opmærksomhed med animationer på din hjemmeside

Animationer og motion graphics på hjemmesider kan være med til at fange besøgendes opmærksomhed og lede dem til at udføre bestemte handlinger. Det kan være små animationer, der trækker en brugers øje til et bestemt element, formidler et marketingbudskab eller hjælper brugerne med at navigere rundt på websitet mere naturligt.

3 gode grunde til at anvende animationer på dit website: 

  1. Forbedret brugerengagementet

Formålet med webanimationer er at skabe positive følelser og interaktioner. De kan være med til at fange besøgendes opmærksomhed og lede dem til at udføre bestemte handlinger.

Noget så simpelt som hover effekter på knapper og billeder, som signalerer og markerer klikbare links når du passerer forbi dem på siden, kan være enormt effektive i forhold til hele flowet i opbygning af dit UI og din UX. 

  1. Forøget retention

For at sikre fastholdelse af brugeren på hjemmesiden, er det vigtigt at man er dygtig til at tilpasse de visuelle effekter på siden, så det underbygger indholdet og de vigtigste budskaber.

Forskning indenfor effektiv UI og UX viser at animationer, hvis anvendt rigtigt, kan fastholde besøgende på siden længere, hvilket kan være en afgørende faktor i forhold til at sænke din afvisningsprocent og derved øge din retention. Effekten i den sammenhæng er ofte øget interesse for din hjemmesides indhold, hvilket tilskynder og leder til flere delinger og derved også øger trafikken generelt. 

  1. Mulighed for at forenkle komplekse historier og budskaber

At fortælle de rigtige historier og komme udover kanten med de rigtige budskaber, er altafgørende, hvis man ønsker succes online. Med en kombination af bevægende grafik og animationer, farver, tekst og de rigtige budskaber, kan webanimationer nå ud til folk på mange niveauer og formidle mere relevant information mere effektivt end statiske hjemmesider.

Mulighederne indenfor animation og motion graphics er mange og skal vælges med omhu, ud fra formål. Hos Mack Media kan vi producere og vejlede i anvendelsen af webanimationer. video animationer, logo animation, dynamiske bannere og meget andet.

Vil du have mere information om hvordan du kan optimere dit website med animationer?

Kontakt os