Tips til din hjemmeside

Få online succes på dit website med et optimeret UI og UX design

Hvad er UI og UX design?

UI står for User Interface design og er kort sagt bindeledet mellem et system og dets brugere, og den ’dialog’, der typisk er mellem en bruger og et it-system. Hvis vi vælger at fokusere på UI design indenfor webudvikling, kan man sige at det er alt det du som bruger ser på et website, altså brugergrænsefladen. UI’et hænger i høj grad sammen med den brugeroplevelse du ønsker at skabe også kaldet for User Experience (UX) designet.

Når du kender din brugere, så sørg for at tage dig tid når du overvejer hvilke design elemeter der skal være en del af dit UI. Her er 3 tips og tricks der er værd at overveje, når du ønsker at skabe en optimeret oplevelse for dine brugere:

 

  1. Hold dit design og dit interface simpelt. Det bedste UI er næsten ”usynligt” for brugeren, forstået på den måde at det undgår unødvendige elementer og er tydeligt i det sprog, tekst og de overskrifter og etiketter der anvendes.
  2. Sørg for at være konsistent i valg og brug af UI -elementer på siden. Ved at bruge ensartede elementer i designet af dine brugergrænseflader, føler brugerne sig trygge. Når brugerne føler sig trygge, er der større chance for at de udfører de handlinger du gerne vil have dem til at udføre på dit website.
  3. Skab mønstre i sprogbruget og layoutet på hele sitet, for at lette effektiviteten. Når en bruger har lært hvordan man interagerer med en side eller en funktion på siden, skal de være i stand til at overføre denne færdighed og forståelse til andre dele af websitet også.

Vil du have mere information om hvordan du kan optimere dit UI og UX design på dit website?
Kontakt os og hør nærmere

Kontakt os